HERA.myforum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

HERA.myforum

Forum dedicat petrecerii timpului liber si socializarii
 
Bine ai venit!AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Iedera, un leac natural pentru tuse

In jos 
AutorMesaj
Pamico
Ucenic
Ucenic



Mesaje : 197
Data de inscriere : 07/04/2011

Iedera, un leac natural pentru tuse Empty
MesajSubiect: Iedera, un leac natural pentru tuse   Iedera, un leac natural pentru tuse Icon_minitimeLun Sept 26, 2011 1:42 am

Iedera, un leac natural pentru tuse

Iedera, un leac natural pentru tuse 928474l-202x0-w-764cf06b

Dacă eşti în căutarea unui remediu natural pentru a-ţi calma tusea, ia în considerare extractul de iederă. Află ce proprietăţi are!

Eficacitatea iederei (Hedera helix) este dovedită ştiinţific, fiind recunoscută oficial ca remediu pentru afecţiunile respiratorii încă din secolul al XVI-lea.

În 2003 a fost demonstrat mecanismul de acţiune al acestei plante. Sub conducerea profesorului Häberlein (universitatea din Bonn), în cadrul unor studii de biologie celulară s-a demonstrat că extractul uscat din frunze de iederă conţine o saponină, alfa – hederina, care este responsabilă pentru ameliorarea simptomelor în cazul tusei productive.

Iedera a evoluat de la un tratament simplu al medicinei populare la un medicament modern cu efect demonstrat. Extractul de iederă face posibil un tratament bine tolerat al afecţiunilor cu simptom de tuse, de la sugari până la adulţi.

Cum acţionează iedera?

Datorită saponinelor conţinute în iedera medicinală secreţiile vâscoase sunt fluidificate. Saponinele din iederă acţionează asupra căilor respiratorii în 3 moduri:
- Efectul expectorant: mucusul vâscos ce se găseşte în bronhii este lichefiat
- Efectul de calmare al tusei: pentru că mucusul a fost lichefiat, poate fi eliminat şi treptat, tusea se calmează. Senzaţia de tuse dispare
- Efectul spasmolitic: musculatura bronşică se relaxează, iar tusea convulsivă se calmează.

Astfel, în cazul în care te confrunţi cu o tuse productivă, tratamentul pe baza de extract de iederă calmează tusea şi reduce iritaţia. De asemenea, testele de laborator au demonstrat că saponinele sunt eficiente împotriva bacteriilor şi viruşilor. Nu se cunosc efecte secundate ale extractului de iederă şi nici interacţiuni cu alte preparate.


Studii care atestă eficacitatea extractului de iederă

În 2009 o echipă de cercetători au testat pe 9657 de pacienţi (printre care 5181 de copii) care sufereau de bronşită acută sau cronică extractul uscat din frunze de iederă sub formă de sirop. După şapte zile de tratament, la 95% din pacienţii trataţi s-a constatat o îmbunătăţire semnificativă a simptomaticii si in unele cazuri chiar a dispariţiei problemelor.

Un alt studiu care vizează testarea extractului de iederă ca tratament pentru copii arată ca este foarte bine tolerat, iar efectele secundare apărute au fost predominant uşoare, majoritatea în proporţie de 0,17% fiind efecte de tip gastrointestinal. În cadrul studiului au fost evaluate retrospectiv datele a 52.478 de copii, care au fost trataţi împotriva afecţiunilor căilor respiratorii cu un extract uscat din frunze de iederă fără alcool. 51% din copii aveau vârste cuprinse între unu şi cinci ani.

Nu te grăbi să apelezi la antibiotice!

Iedera, un leac natural pentru tuse 137713l

Trebuie să ţii cont de faptul ca tusea este un mecanism de apărarea al organismului, de aceea ea nu trebuie suprimată. Tratamentele pe care le administrăm pentru tuse trebuie să ne ajute la eliminarea mucusului care se acumulează şi să atenueze tusea.

"Tusea este o problemă medicală care trebuie tratată la timp. Tratamentul nu constă în administrarea rapidă a antibioticelor, ci în utilizarea unor remedii care tratează simptomele pe care le avem. În prezent avem foarte multe medicamente cu substanţe naturale pentru a trata diversele simptomatologii ale răcelii, unul dintre ele fiind iedera medicinală sub formă de extract uscat", precizează dr. Mioriţa Toader, medic primar ORL, Şef secţie ORL la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Tusea este un simptom foarte des întâlnit, cu precădere în această perioadă, a tranzitului vară-toamnă. Sezonul răcelilor a început, cu nas înfundat, febră, strănuturi şi tuse. Deşi de cele mai multe ori simptomele nu sunt îngrijorătoare, acestea devin sâcâitoare, scăzând nivelul de confort general. Dacă medicul nu prescrie antibiotice, metoda ideală de tratament este cea naturală.

sursa: eva.ro
Sus In jos
 
Iedera, un leac natural pentru tuse
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
HERA.myforum :: Sanatate :: Articole diverse despre sanatate-
Mergi direct la: