HERA.myforum Forum dedicat petrecerii timpului liber si socializarii |
|
| Sanatate si frumusete | |
| | Autor | Mesaj |
---|
HERA Zeita- Fondator
Mesaje : 734 Data de inscriere : 08/03/2011
| Subiect: Sanatate si frumusete Joi Mar 10, 2011 8:05 am | |
| Sfaturi utile. Care este varsta reala a corpului tau?
- Cod:
-
Daca suntem indeajuns de cinstiti cu noi, recunoastem ca ne temem de batranete, mai ales de cea fizica. Vestea buna e ca anii din buletin n-au nicio legatura cu varsta organismului, in ansamblu, si cu atat mai putin cu cea a diferitelor organe.
Si asta pentru ca, potrivit Daily Mail, capacitatea organelor de a se regenera este de-a dreptul fantastica.
Ficat - 5 luni
Ficatul este binecunoscut pentru capacitatea sa de regenerare, multumita afluxului mare de sange. Daca te-ai intrebat de ce pana si marii bautori isi imbunatatesc starea ficatului periodic, motivul este acela ca celulele din ficat au o speranta de viata de doar 150 de zile.
Chiar si daca se inlatura 70% din ficatul cuiva, in decurs de 2 luni acesta are capacitatea de a reveni aproape la dimensiunea normala (90%).
Nu acelasi lucru se intampla si in cazul cirozei, caz in care ficatul nu se mai poate regenera.
Creier - varsta din buletin
Putine celule din corp ne insotesc pe intreg parcursul vietii, iar majoritatea se gasesc in creier. "Ne nastem cu celulele pe care le vom avea de-a lungul vietii - in jur de 100 de miliarde - iar, in mare parte, creierul nu se regenereaza pe masura ce trec anii", explica un specialist britanic.
De fapt, pe masura ce inaintam in varsta, pierdem din neuroni, acesta fiind si motivul pentru care se instaleaza bolile degenerative ale creierului, precum dementa.
Exista, totusi, doua regiuni din creier unde celulele se regenereaza, acestea fiind bulbul olfactiv, ce guverneaza mirosul, si hipocampusul, regiunea din creier responsabila de abilitatea de a invata.
Inima - 20 de ani
Pana de curand se credea ca inima nu se poate regenera. Un studiu derulat de Colegiul Medical New York arata insa ca in inima se gasesc celule stem, care ajuta la regenerarea constanta a organului - de trei sau patru ori pe parcursul unei vieti.
Plamani - 2-3 saptamani
Si celulele din plamani se reinnoiesc in mod constant. Diferitele tipuri de celule se regenereaza la rastimpuri diferite, explica Dr Keith Prowse, un specialist britanic in domeniu.
Daca celulele de la suprafata se reinnoiesc la fiecare 2 - 3 saptamani, pentru a fi in cea mai buna forma, ele aflandu-se in primul rand, cele aflate mai "la adancime" se regenereaza in decurs de un an.
Papilele gustative - 10 zile
Limba este prevazuta cu aproximativ 9.000 de papile gustative, care se reinnoiesc la fiecare 10 zile sau maximum 2 saptamani. In cazul inflamatiilor, cum ar fi infectiile, sau a fumatului, raul facut poate afecta si regenerarea celulelor, facandu-le mai putin sensibile.
Ochii - varsta din buletin
Ochii sunt una dintre partile corpului care nu se prea schimba de-a lungul vietii. Singura componenta care se regenereaza constant este corneea. In caz de accidente, se poate reface si in 24 de ore, explica Dr. Rob Hogan.
Piele - 2-4 saptamani
Celulele aflate la suprafata pielii se reinnoiesc la fiecare 2 - 4 saptamani, motivul principal fiind ca epiderma este mijlocul de protectie al organismului in relatia cu lumea exterioara, fiind expusa ranirii si poluarii.
Oase - 10 ani
Chiar si scheletul se regenereaza in mod constant, explica un expert in osteoporoza din Marea Britanie. Un ciclu complet de regenerare dureaza 10 ani. Cu alte cuvinte, in orice moment al vietii, in oase se afla un cumul de celule noi si vechi.
La mijlocul vietii, insa, procesul de reinnoire al celulelor incetineste, oasele devenind mai fine, acesta fiind si momentul in care se poate instala osteoporoza.
Intestine - 2-3 zile
Intestinele se regenereaza la fiecare 2 - 3 zile, motivul fiind expunerea constanta la chimicale, cum ar fi acizii extrem de corozivi din stomac. Alte portiuni din intestine, care se protejeaza cu un mucus de acest acid, se regenereaza la fiecare 3 - 5 zile.
Unghii - 6-10 luni
Unghiile au la baza celule bogate intr-o proteina dura numita keratina. Unghiile de la maini cresc cu 3,4 mm in fiecare luna, aproape de doua ori mai repede decat cele de la picioare.
Daca este nevoie de 10 luni pentru ca o unghie de la picioare sa creasca complet, in cazul celor de la maini sunt necesare doar 6 luni. Fenomenul s-ar putea explica prin afluxul mai mare de sange din aceasta parte a corpului. In mod bizar, unghia mica creste mai lent decat toate celelalte, motivul fiind inca necunoscut.
Unghiile tinerilor si ale barbatilor, in general, se dezvolta mai repede, probabil datorita circulatiei mai bune a sangelui.
Globulele rosii din sange - 4 luni
Globulele rosii, sistemul de transport vital al organismului, care duc oxigenul catre fiecare tesut, se reinnoiesc la fiecare 4 luni, cele vechi fiind distruse in splina.
Cum numarul lor poate scadea in urma ranilor sau menstruatiei, organismul trebuie sa reinnoiasca mereu aceste globule.
Par - 3-6 ani
Varsta parului depinde de lungimea sa. In general, parul creste cu 1 centimetru pe luna, explica expertii. Un singur fir de par traieste 6 ani in cazul femeilor si 3 ani, in cazul barbatilor.
Sprancenele si genele sunt reinnoite la fiecare 6 saptamani. Smulgerea firelor de par din sprancene le opreste cresterea, intrerupand acest ciclu. | |
| | | HERA Zeita- Fondator
Mesaje : 734 Data de inscriere : 08/03/2011
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete Joi Mar 10, 2011 8:07 am | |
| 8 remedii naturale pt parul tau - Cod:
-
Vara este cu adevarat o perioada grea pentru parul nostru - poate deveni cu usurinta cret, deshidratat, si alterat de soare si vânt uscat. Astazi, voi împarti cu tine secretele mele de vara de îngrijire a parului: dieta corecta si toate mastile naturale facute in casa, care va va ajuta la îmbunatatirea aspectului de par si sa-l faca sa arate sexy, lucios, gros, si de necrezut!
Dieta parului:
1.Asa cum parul contine proteine, dieta ta ar trebui sa includa o multime de carne naturala, peste si produse lactate.
2.Reducerea cantitatii de carbohidrati (în special grâu si alte cereale care contin gluten) va îmbunatati tulburarile scalpului, cum ar fi seboreea sau matreata.
3.Generoase cantitati de unt organic si ulei de nuca de cocos în dieta dumneavoastra va oferi umiditatea esentiala parului.
Masti pentru frumusetea naturala a parului:
Mastile de casa, facute doar din simple si usor de gasit plante aromatice, uleiuri, precum si alte ingrediente naturale, vor alimenta, consolida si întineri parul tau. Faceti din asta o rutina saptamanala. Aplicati-le proaspat facute, masand usor pielea capului, lasand masca sa actioneze 30-40 de minute, apoi clateste cu ceai de musetel si un sampon delicat.
1.Masca simpla
Facuta din parti egale de suc de lamâie proaspat stors si ulei de masline, va imbunatati parul uscat si-i va da stralucirea instanta.
2. Masca Ruseasca
Facuta din iaurt sau lapte batut, va preveni matreata, intareste radacinile, si ofera parului tau stralucire intensa si hidratare.
3. Masca Mediteraneana
Fabricata din galbenus de ou amestecat cu miere de albine lichida, va accentua conditia buna parului, stimularea radacinii, si va calma pielea capului.
4. Masca Cleopatrei
Facuta din lut alb sau noroi rosu, este extrem de eficienta împotriva lipsei de stralucire si rupere a parului.
5. Masca Philippine
Facuta din ulei extra-virgin de cocos amestecat cu ulei de palmier de vin (sau coniac), este util împotriva despicarii firului de par.
Ai mare grija de parul tau cu aceste remedii naturale, si chiar si in cele mai toride zile de vara parul tau va arata stralucitor si matasos - ca o expresie minunata a frumusetii si individualitatii tale! | |
| | | HERA Zeita- Fondator
Mesaje : 734 Data de inscriere : 08/03/2011
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete Lun Iul 18, 2011 9:00 pm | |
| - Cod:
-
[b][color=blue]Efectele radiatiilor ultraviolete[/color][/b]
Fiecare dintre noi este expus la radiatiile ultraviolete emise de soare. In cantitati mici, acestea sunt favorabile sanatatii si joaca un rol esential in sinteza vitaminei D. In schimb, in expunerea prelungita la soare se poate afla originea unor problema grave de sanatate.
La rasaritul soarelui, intensitatea este mai scazuta; cu cat acesta se inalta mai sus pe cer, cu atat radiatiile UV devin mai intense. Radiatiile UV sunt foarte puternice pe cer senin, dar se pot mentine la un nivel ridicat si daca exista nori. La inaltimi mari, atmosfera absoarbe mai putine radiatii UV. Cu cat ne apropiem de regiunile ecuatoriale intensitatea radiatiilor UV creste.
Este necesar sa asiguram pielii noastre fotoprotectia de care are nevoie, prin diverse metode: - limitarea expunerii la mijlocul zilei; - statul la umbra; - purtarea de vesminte protectoare; - protejarea ochilor, a fetei si a gatului, cu ajutorul palariilor cu boruri largi; - folosirea ochelarilor de soare dotati cu protectie laterala si cu o forma cat mai bine adaptata fetei; - aplicarea repetata a ecranelor protectoare (creme, lotiuni) cu spectru larg si cu factor de protectie de minimum 15; - protejarea sugarilor si a copiilor mici.
“Mituri” legate de soare si efectele sale: - Bronzul este un semn de sanatate; - Bronzul protejeaza impotriva soarelui; - Pe vreme noroasa, nu putem face insolatie; - Efectul nociv al razelor solare nu ne afecteaza in apa; - Radiatiile UV nu sunt periculoase iarna; - Cremele solare ne permit o expunere prelungita la soare; - Intrerupand in mod regulat baile de soare, nu riscam sa facem insolatie; - Daca nu simtim caldura razelor solare, inseamna ca nu exista nici un risc.
Insa este adevarat ca: - Bronzul pielii deschise la culoare ofera un coeficient de protectie de numai 4; - 80% din UV trec prin straturile subtiri de nori; - Transpiratia si apa pot amplifica gradul de expunere la UV; - Zapada si altitudinea ridicata dubleaza pericolul expunerii la UV; - Exista un efect cumulativ al expunerilor la UV pe timpul zilei; - Eritemul solar (insolatia) e provocat de UV pe care nu le percepem, in timp ce senzatia de caldura provine in special de la lumina vizibila si de la infrarosii, nu de la radiatiile UV.
Predispozitii la insolatie in functie de culoarea parului si a pielii
Exista 6 fototipuri de piele, clasificate dupa culoarea parului, a pielii, dupa predispozitia la insolatie, arsuri, precum si dupa gradul de bronzare, dupa 30 de minute de expunere la soare in timpul verii.
Fototip Culoarea parului Culoarea pielii Predispozitia la insolatie Gradul de bronzare I Roscat Alba Constanta ( ! ! ! ) Nu II Blond Deschisa Constanta ( ! ! ) Slaba III Saten Deschisa frecventa Frecventa Usoara IV Brun Inchisa Rara Puternica V Brun inchis Inchisa Foarte rara Foarte puternica VI Negru Neagra Niciodata Maxima
Intensitatea fotoprotectiei data de o substanta de acest fel este cuantificata de un coeficient de protectie, care este notat pe fiecare ambalaj cu simbolul SPF (sun protection factor). Cu cat coeficientul SPF are valori mai mari, cu atat fotoprotectia este mai eficienta.
In functie de tipul de piele si de conditiile de expunere alegeti factorul de protectie potrivit, astfel:
- fototipurile deschise la culoare (I, II si III), in conditii normale de expunere la soare, in primele zile de expunere vor fololosi creme cu SPF de minim 60, iar dupa mai multe zile de expunere pot ajunge la un SPF de 20. In conditii extreme este indicat sa foloseasca SPF minim 60, de preferinta 100;
- fototipurile inchise la culoare (IV, V, VI) vor folosi, in conditii normale de expunere la soare, creme cu SPF 20. In conditii extreme, si in aceste cazuri sunt indicate substante cu un SPF de minim 60;
- persoanele cu piele intoleranta, fie ca sunt sugari, copii sau adulti, trebuie sa foloseasca creme de fotoprotectie cu SPF minim 50 in primele zile ale unei expuneri normale la soare, la mare sau in conditii climatice extreme, putand apoi trece, dupa mai multe zile de expunere solara, la un indice mai mic, respectiv 25.
Ce ingrediente sa cauti pe eticheta lotiunii de plaja:
Oxidul de zinc si cel de titan sunt filtre solare minerale ideale pentru orice tip de piele, chiar si pentru cea sensibila. Acestea formeaza o bariera pe piele, care reflecta razele UV. De asemenea, avobenzona este un filtru chimic foarte des folosit. Ultimul descoperit, Mexoryl-ul, te apara eficient atat de radiatiile UVA, cât si de cele UVB, fiind tolerat si de pielea sensibila.
Daca pe eticheta scrie ca produsul este rezistent la apa sau transpiratie, vei fi protejat cel puţin 40 de minute de razele UV, in apa. Bine aplicata, o lotiune rezistenta la apa poate actiona chiar mai mult de 80 de minute.
Antioxidanti precum extractul de ceai verde, vitaminele A, C sau E ajuta pielea sa se apere de radicalii liberi aparuti din cauza radiatiilor UV. Daca ai tenul gras, cauta formule negrase si noncomedogenice. Este bine sa alegi lotiunile pentru plaja sub forma de spray sau gel.
Cum folosesti lotiunea
Aplica lotiunea protectoare cu 30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru a permite acesteia sa intre bine in piele. Ai grija sa folosesti putin mai multa lotiune decat ar trebui, ca sa fii sigura ca vei beneficia de factorul de protectie care este mentionat pe eticheta. Nu uita sa reaplici lotiunea dupa fiecare iesire din apa.
Daca ai suferit arsuri solare . . .
1. Pune comprese reci pe zonele arse, ca sa scapi de usturime. 2. Iaurtul sau feliile de castravete sunt ideale pentru calmarea arsurilor solare. 3. Bea apa, ca sa-ti rehidratezi pielea, si ia o aspirina, pentru a atenua frisoanele. In cazul arsurilor la copii sau la femei insarcinate, se recomanda paracetamolul. 4. Nu mai sta la soare cel putin o zi.
NU amesteca soarele cu:
Tigarile - Studiile arata ca fumatorii sunt de trei ori mai expusi riscului de a face cancer de piele decat nefumatorii. Anticonceptionalele - Acestea modifica nivelul hormonal, favorizand aparitia problemelor de pigmentare. Situatia este similara si pe perioada sarcinii. Parfumul - La soare, unele parfumuri pot produce arsuri, iritatii sau chiar decolorari ale pielii. Medicamentele - Unele antidepresive si antibiotice pot crea sensibilitati ale pielii la soare. In acest caz, este bine sa consulti doctorul. Alcoolul - Grabeste procesul de deshidratare a pielii, lasand cale libera pentru arsurile solare. In plus, se mai poate sa si adormi pe plaja si sa faci insolatie.
Modificari initiat de infrarosii
Modificari patologice temporare, rezultate dintr-o expunere indelungate la radiaii infrarosii intense, ce constau din eritem, arsuri, colaps caloric, crampe calorice, soc termic sau insolatie.
Modificari patologice ireversibile, ce apar ca efect al unor expuneri repetate timp indelungat, cum sint cataractele oculare profesionale, imbolnaviri ale sistemului nervos, ale sistemului endocrin, ale aparatului cardiovascular, aparatului digestiv.
Modificari initiate de ultraviolete
Modificari patologice temporare, rezultate dintr-o expunere de peste 30 de minute, care constau din foto-dermatoze deosebit de variate cu consecinte diverse si asupra organelor interne.
Modificari patologice ireversibile, ce apar ca efect al unor expuneri repetate în timp îndelungat, cum sunt îmbatrînirea prematura a pielii, cancere ale pielii.
Modificari chimice si fiziologice sunt pigmentarea (bronzarea), ce se efectueaza în doua etape, respectiv pigmentarea imediata si formarea de noi cantitati de melanina si hiperkeratoza sau ingrosarea stratului cornos al epiteliului cutanat.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Sanatate si frumusete | |
| |
| | | | Sanatate si frumusete | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|