HERA.myforum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

HERA.myforum

Forum dedicat petrecerii timpului liber si socializarii
 
Bine ai venit!AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite

In jos 
AutorMesaj
Pamico
Ucenic
Ucenic



Mesaje : 197
Data de inscriere : 07/04/2011

Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite Empty
MesajSubiect: Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite   Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite Icon_minitimeLun Oct 10, 2011 9:13 pm

Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite. Cât scoţi de la ghişeu dacă pui la bancă 1.000 de lei timp de un an

Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite 233871-publimedia-shutterstock

Dobânzile la depozitele la termen în lei practicate de băncile din România variază între 4% şi 7,5%, însă comisioanele şi taxele percepute pentru contul curent ataşat depozitelor duc la situaţii în care suma retrasă la scadenţă este mai mică decât cea depusă.

Băncile care oferă dobânzi mai mari sau apropiate de valoarea dobânzii de referinţă a BNR, care a fost menţinută de 16 luni la 6,25%, practică, pe lângă comisionul de retragere al numerarului, o serie de taxe de administrare ale contului curent aferent depozitului. Astfel, valoarea reală a câştigurilor băneşti colectate la scadenţa depozitelor este, chiar şi în cazul băncilor cu dobânzi de 7,5%, de cel mult 3,25%, dacă se ţine cont şi de inflaţia care se reflectă în puterea de cumpărare şi care a fost estimată în luna august, la valoarea de 4,25%.

Vă prezentam o simulare a potenţialelor câştiguri aduse de depunerea sumei de 1.000 de lei într-un depozit cu termen de un an şi o dobândă fixă, la câteva dintre băncile care oferă dobânzi avantajoase.

Dacă la unele bănci câştigul este, chiar şi după achitarea taxelor şi comisioanelor, de peste 60 de lei, alte depozite se dovedesc a fi mai puţin avantajoase. Spre exemplu, la depozitul cu dobândă fixă al UniCredit Ţiriac Bank, clientul va primi la un an de la depunerea celor 1.000 de lei, cu 50 de lei mai puţin, dobânda de 4,85% fiind prea mică pentru a acoperi costurile de administrare ale contului bancar aferent depozitului (7,5 lei pe lună).

Pe de altă parte, un depozit la bănci precum Banca Carpatica, ATE Bank sau Banca Transilvania prezintă avantajul absenţei taxelor de administrare ale contului aferent, precum şi dobânzi mai mari decât cea de referinţă a băncii centrale.

Valoarea totală a depozitelor la termen ale populaţiei au depăşit în luna august cifra de 20 de miliarde de euro, în creştere faţă de lunile precedente, potrivit datelor BNR.

Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite Dobanzi

sursa: gandul.info
Sus In jos
 
Cât de avantajoase sunt dobânzile la depozite
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cauciucurile all-season nu sunt suficiente pentru a evita amenda
» Stiai că datele convorbirilor tale telefonice sunt înregistrate şi stocate
» Modificarile anului scolar. Structura semestrului II si cum sunt impartite vacantele
» Jumătate dintre hotelurile de pe Litoral sunt de vânzare
» Agonie si extaz, tocurile inalte sunt ca un orgasm

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
HERA.myforum :: Stiri Interne & Internationale :: Stiri Interne-
Mergi direct la: